http://www.wannawatches.com

17 ilçeye doğalgaz geliyor » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Mart 2024 - 14:31

17 ilçeye doğalgaz geliyor

17 ilçeye doğalgaz geliyor
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2017 - 11:48

Türkiye’nin dört bir yanına doğalgaz ulaştırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

 

Osman Çobanoğlu – 2018 yılı itibariyle 81 şehre doğalgaz ulaştırılması hedeflenirken ilçelere yönelik çalışmalar da sürüyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) son yaptığı kurul toplantısında, 17 ilçeyi daha doğalgaz dağıtım bölgesi kapsamına aldığı öğrenildi. Yeni eklenenlerle birlikte doğalgaz dağıtım bölgeleri kapsamına alınan ilçe sayısı 488’e yükselmiş oldu.

İŞTE GAZ GİDECEK O 17 İLÇE

Doğalgaz dağıtım bölgesi kapsamına alınan 17 ilçenin 10’una 2017 yılında, 6’sına 2018 yılında, birine ise 2019 yılında doğalgaz verilmesi öngörülüyor. 2017 yılında doğalgaz arzı sağlanması öngörülen ilçeler arasında Erzincan’ın Çayırlı ve Tercan ilçeleri, Aydın’ın Çine ilçesi, Denizli’nin Acıpayam, Serinhisar ve Sarayköy ilçeleri, Tokat’ın Pazar ilçesi, Osmaniye’nin Düziçi ilçesi, Rize’nin Pazar ilçesi ve Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi bulunuyor. 2018 yılında gaz arzı sağlanması öngörülen ilçeler arasında ise Kayseri’nin Yahyalı ilçesi, Düzce’nin Yığılca ilçesi, Tokat’ın Başçiftlik ilçesi, Denizli’nin Tavas ilçesi, Aksaray’ın Eskil ilçesi ve Aydın’ın İncirliova ilçesi yer alıyor. Kayseri’nin Tomarza ilçesine de 2019 yılında gaz arzı sağlanması öngörülüyor.

Daha öncesinde bir açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Doğalgaz sektörümüz bizim için gurur kaynağı. 15 yılda kamu-özel sektör iş birliği ile büyük bir başarı ortaya koyduk. İnşaallah 2018 yılında ülkemizde doğal gazın ulaşmadığı ilimiz kalmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN