http://www.wannawatches.com

Dolar 3,57'nin altına geriledi » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Nisan 2024 - 06:20

Dolar 3,57’nin altına geriledi

Dolar 3,57’nin altına geriledi
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 17:33

Fed’in toplantı tutanaklarını açıklamasının ardından güne satışla başlayan dolar/TL, 5 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesi olan 3,57’yi gördü

Analistler, Fed Başkanı Janet Yellen’ın geçen hafta kongrede yaptığı sunumdan sonra yükselen faiz artırım beklentilerinin, dünkü tutanakların ardından azaldığını belirtiyor.

Bazı yatırımcıların da “güvercin tonlu” diye nitelendirdiği tutanaklara göre, Fed‘in faiz politikasına yön veren komitenin üyeleri, işsizlik ve enflasyon verilerinin beklentilere uygun gelişmesi durumunda “oldukça yakın bir zamanda” faiz artırmanın uygun olacağının altını çizdiler.

Öğleden sonra ABD’de açıklanan verilere göre haftalık işsizlik başvuruları 244 bin ile beklentilerin üzerine çıkarken, Chicago Fed ulusal aktivite eksi 0,05 ile endeksi beklentilerin altında kaldı.

Analistler, yarın ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ve konut verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL’nin 3,60’ın altında kaldığı sürece sırasıyla, 3,55 ve 3,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan’ı kapsayan Körfez ülkeleri ziyaretinde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doların 3,50 nin altına ineceğini belirtmişti.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN