http://www.wannawatches.com

Dövizin ateşi düşmüyor, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanıyor! » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Nisan 2024 - 18:18

Dövizin ateşi düşmüyor, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanıyor!

Dövizin ateşi düşmüyor, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanıyor!
Son Güncelleme :

21 Kasım 2016 - 14:56

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, son günlerde döviz kurunda yaşanan artışları değerlendirip, gereken kararları alacaklarını söyledi.

Yıldırım, Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu kaydetti.

Döviz piyasalarında hareketlilik devam ediyor.

Dolar/TL kuru, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’ın faiz artışına yönelik açıklamalarının ardından ABD’de faizlerin artırılacağı beklentisi ve dolarda global değer kazancının etkisiyle bugün 3.4085 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

fed-baskani-janet-yellen-gidahattiFed Başkanı Janet Yellen, ABD’de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin ‘görece yakın’ dönemde artırılabileceği açıklamasıyla, faizlerin gelecek ay artırılabileceğine dair net bir ipucu vermişti.

Euro/TL kuru da, 3.6124 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Kur, bankalar arası piyasada saat 14.23 itibari ile 3.5844 seviyesinden işlem gördü.

Binali Yıldırım: “Gereken kararları alacağız”

Döviz piyasalarında hızlı gelişmeler yaşanırken Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) bugün saat 1600’da Çankaya Köşkü’nde toplanacağını açıkladı.

binali-yildirim-gidahattiYıldırım, şunları kaydetti:

“Yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor. Bu şartları değerlendirip ekonomimizle ilgili alınması gereken kararları alacağız.

ABD seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde hareketlilik başladı, özellikle döviz kurunda, halen devam ediyor.

EKK toplantısını bugün yapacağız. Döviz kurundaki artış konusunu değerlendireceğiz.”

merkez-bankasi-dolar-gidahattiMerkez Bankası’nın “Pansuman” önlemleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son dönemde döviz piyasasında artan volatilite sonrası aldığı piyasayı destekleme yönlü önlemlere, 700 milyon dolar ilave likidite sağlayacak bir yenisini eklemişti.

Kurdaki sert yükselişler karşısında TCMB’nin TL’yi destekleyen adımlarının devam edeceği beklentisini dile getiren finans uzmanları, ancak alınan önlemlerin, gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen küresel sert değer kayıpları karşısında “pansuman” olarak nitelendirilebilecek ölçüde, sınırlı bir etki yapacağı görüşündeler.

 

kaynak: gidahatti.com

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN