http://www.wannawatches.com

Faizsiz fonlar katılımı artırdı » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Mart 2024 - 13:02

Faizsiz fonlar katılımı artırdı

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, faizsiz fonlarla konuya duyarlı müşterilerin sisteme girmesine öncülük ettiklerini söyledi. Obalı, “Sigortacılık ilkelerine uygun enstrümanlardan oluşan emeklilik fon seçeneklerimiz birçok kesimin bu alana ilgisini yükseltti. Fonlar sisteme katılımı da artırdı” dedi

Faizsiz fonlar katılımı artırdı
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 12:57

Faizsiz emeklilik sistemi Türkiye’de her geçen gün büyüyor. 31 Mayıs 2018 itibari ile Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)’te faizsiz fon büyüklüğü 7,30 milyar liraya Otomatik Katılım Sistemi (OKS)’de ise 01 Ocak 2017 tarihinden bugüne 1,82 milyar liraya ulaştı. Faizsiz fonların tüm emeklilik fonlarına oranı da yaklaşık BES’te yüzde 8,63, Otomatik BES’te yüzde 64 olarak seyrediyor. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, OKS’nin devreye girmesinin de faizsiz fonlara olan ilgiyi artırdığını söyledi. Obalı, 31 Mayıs 2018 itibariyle 2,86 milyar lira civarındaki toplam sektör fon büyüklüğünün 1,82 milyar lirasının faizsiz fonlardan oluştuğunu belirtti. Obalı, “OKS’deki katılımcı sayısına baktığımızda ise yaklaşık yüzde 63’ünün faizsiz fonları seçtiğini görüyoruz” dedi.

SİSTEME GİRİŞTE ETKİLİ

Vakıf Emeklilik’in “Faizsiz Finans” konusunda önemli adımlar attığını belirten Obalı, birikimlerini “Faizsiz” olarak değerlendirmek isteyenlere, “Faizsiz Sigortacılık” ilkelerine uygun enstrümanlardan oluşan emeklilik fon seçenekleri sunduklarını ifade etti. Ayrıca faize duyarlı müşterilerin de sisteme girmesine öncülük ettiklerini aktardı.

BİRÇOK FON VAR

Faizsiz fonlar içinde altın ve gayrimenkul gibi seçenekler de bulunuyor. Sektörde birçok fonu bulmak mümkün. Özgür Obalı, Vakıf Emeklilik’in faizsiz emeklilik yatırım fonları içeriğinde de birçok enstrüman bulunduğunu aktardı. Bunlar kira sertifikası, katılım hesabı, katılım endekslerine dahil hisse senetleri, altın, sukuk, girişim sermayesi fonları ve gayrimenkul yatırım fonları şeklinde sıralandı. Obalı, “Katılımcılarımıza faizsiz olarak akustik faizsiz, yeni armonik faizsiz ve yeni ritmik faizsiz BES olarak 3 faizsiz BES planı sunarken 5 faizsiz gruba bağlı bireysel emeklilik planı seçeneği sunuyoruz” bilgisini verdi.

“Faizsizde ilk sıradayız”

BES’te 6 adet faizsiz katılım fonu sunduklarını belirten Obalı şöyle konuştu: “31.05.2018 itibariyle toplam katılım fonları büyüklüğü yaklaşık 1 milyar 410 milyon lira ve tüm BES katılım fonları içindeki payı yüzde 19,34 seviyesinde. Katılım fonlarında fon büyüklüğünde 11 şirket arasında 1. sırada yer almaktayız.” Obalı, başarı grafiklerinin sürekli yükselişte olduğunu da kaydetti.

YENİ ÜRÜNLER GELİYOR

Katılım sigortacılığında Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası ürünleri sunduklarını vurgulayan Genel Müdür Obalı, “Kar Paylaşımlı Finansman Güvence Sigortalarında; vefat ve depremli kaza sonucu tam ve daimi maluliyet teminatları ile güvence altına alıyoruz. Katılım Esaslı Uzun Süreli Ferdi Kaza Sigortalarında ise kaza sonucu vefat ve kaza sonucu tam veya kısmi daimi maluliyet teminatları sunuyoruz. Yakın zamanda katılım sigortacılığında kanser, kalp krizi, inme gibi hastalıkları teminat kapsamına alan Tehlikeli Hastalıklar Sigortası ürünümüz ile de müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

Emine Açar

Yeni Şafak

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN