http://www.wannawatches.com

KOSGEB Kredileri için tarih belli oldu. Önceki müracatlar geçer mi? » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Nisan 2024 - 12:09

KOSGEB Kredileri için tarih belli oldu. Önceki müracatlar geçer mi?

KOSGEB Kredileri için tarih belli oldu. Önceki müracatlar geçer mi?
Son Güncelleme :

13 Şubat 2017 - 1:29

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “İşin ekonomi tarafından baktığımda, referandum sürecinde ortaya çıkacak sistem değişikliğinin Türkiye’ye çok şeyler katacağını söylemem gerekir.” dedi.

“27 Şubat’ta sonuçları açıklayacağız”

Ağbal, KOSGEB üzerinden verilecek 50 bin liralık faizsiz kredi konusunda önceki müracaatların geçerli olduğunu anımsatarak, “Önceden müracaat yapan vatandaşlarımızın mevcut müracaatları değerlendirmeye tabi tutulacak. Yeni bir başvuru süreci başlattık, 20 Şubat’a kadar başvuruları alacağız.” dedi.

Yeni başvurularda değerlendirmeyi çalışan sayısı ve net satış hasılatı en az olanları değerlendireceklerini belirten Ağbal, “Geçen defa istihdamı, geliri daha fazla olanlara sağladık bu imkanları. İşletme sayısı olarak 15 bindi ama bu defa inşallah hepsi beraber 250 bine tamamlayacağız. Dolayısıyla çok daha fazla sayıda işletmemiz bundan yararlanacak.” diye konuştu.

Ağbal, bu imkandan özellikle küçük işletmelerin yararlanmasını istediklerine dikkati çekerek, “Geçen defaki uygulama sırasında gördük ki belli bir gelir ve eleman çalıştırandan ziyade, aslında küçük esnafın daha fazla ihtiyacı var. Uygulamayı bu şekilde yapacağız. 27 Şubat’ta inşallah sonuçları açıklayacağız, şartları taşıyan herkes 50 bin liraya kadar olan faizsiz krediden yararlanacak. Bu önemli bir paket. Esnafımız bu imkanla mal alır, işini büyütür, yeni iş yapar piyasada biraz para dolaşır, bundan da herkes kazanır. Ekonomi de kazanır, nefes alır.” değerlendirmesinde bulundu.

 “773 liralık maliyetin hepsini devlet olarak karşılayacağız”

İşverenin, bir asgari ücretli çalışan için bin 404 lira ödediğini ancak toplam maliyetin SGK primi, işsizlik sigortası fonu, gelir vergisi gibi çeşitli kalemlerle 2 bin 173 lirayı bulduğunu belirterek, “Bu noktada biz diyoruz ki 2017 yılı başından itibaren yeni işe alacağınız işçiler için o aradaki yaklaşık 773 liralık farkı… 666 lira prim ve fon yükü, yaklaşık 113 lira da gelir ve damga vergisi var. 773 liralık maliyetin hepsini devlet olarak karşılayacağız.” dedi.

Gençlere iş bulmanın, istihdamını artırmanın sorumlulukları olduğunu söyleyen Ağbal, işletme sahiplerine bir de çağrıda bulundu: “Elimizden geldikçe işlerimizi büyütelim. Bu imkandan yararlanalım, daha fazla sayıda elemanı istihdam edelim. Böylelikle hem istihdam artsın hem de ekonomi gelişsin. Yıl boyunca geçerli bir program bu. Mart ayına kadar büyük bir kararlılıkla kampanya ile ilk alımlara başlayalım, ‘bismillah’ diyelim, insanları sevindirelim. İnsanları iş, aş sahibi yapalım, bizim de işlerimiz büyüsün. Bu imkandan hep beraber yararlanalım.” dedi.

 “Hükümet olarak bu çalışmaya olumlu bakıyoruz”

Bakan Naci Ağbal, vergi incelemeleri süresinin 5 yıldan 3 yıla düşürülmesi konusunun kendisinin bir hayali olduğunu ve bunu hayata geçirmek istediğini söyledi. Bu konudaki çalışmaların sürdüğünü anlatan Naci Ağbal, “Hükümet olarak bu çalışmaya olumlu bakıyoruz, inşallah teknik şartları, imkanları önümüzdeki dönemde çalıştıktan sonra gerekli adımları atacağız. Vergisini süresinde ödeyenlere 5 puan indirimi inşallah salı günü Meclis’te görüşeceğiz ve buradan çıkacak.” ifadesini kullandı.

Ağbal, Gümüşhane’nin tahakkuk tahsilat oranında Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri olduğuna işaret ederek, “Hepinize teşekkür ediyorum, Allah bereket versin, kazançlarınızı artırsın. Sizin gibi uyumlu mükelleflerin başımızın üstünde yeri var. 5 puan indirimden demek ki Gümüşhane önemli ölçüde yararlanacak.” dedi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Ağbal, daha sonra Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen makamında ziyaret etti.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN