http://www.wannawatches.com

Kur krizi lafı algı operasyonu » Kamu BilgiKamu Bilgi

20 Nisan 2024 - 00:08

Kur krizi lafı algı operasyonu

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, dövizdeki hareketliliğin arkasında Türkiye’nin üretim gücünün kırılması niyeti bulunduğunu savunarak, “Sık sık duymaya başladığımız kur krizi lafı tipik bir algı operasyonu terimidir. Bu geçici bir durum ve telaşa gerek yok” dedi. Ankara Palas’taki iftarda medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle buluşan Kurtulmuş, sorulara şu yanıtları verdi

Kur krizi lafı algı operasyonu
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2018 - 8:50

ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

“Biz bu kadar büyük bir siyasi tecrübeye sahip olan bir kadro olarak şunu biliyoruz; hiçbir seçim çantada keklik değildir. Hiçbir seçim masada kazanılmaz. Seçimin kazanıldığı yer seçim meydanları ve halkın arasıdır. Sandık gününe kadar yapılan çalışmalar, sandıkta aldığınız oyları koruyabilme başarısı seçimi hep beraber getirecek olan bir süreçtir.

SPEKÜLATİF HAREKETLİLİK VAR

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın haberine göre: Son günlerde döviz üzerinde spekülatif bir hareketlilik var. Para üzerindeki spekülatif hareketlerin arkasında Türkiye’nin üretim gücünün kırılması niyeti bulunuyor. Son birkaç günde kullanılan terminolojinin de bir algı operasyonunun parçası olduğunu görüyorum. Bunlardan birisi kur krizi lafıdır. Sık sık duymaya başladığımız kur krizi lafı tipik bir algı operasyonu terimidir. Buradan da kastedilen şey, özellikle özel sektörün yüksek borçluluğu işaret edilerek son zamanlarda gerçekten üretime doğru yönlendirilmiş olan özel sektörün daha fazla üretim yapmasının sakıncalı olacağı şeklinin ortaya çıkarılmasıdır. Türkiye ekonomisinde kurun bu kadar hızlı şekilde oynak olması sadece içeride teknik tabiriyle oynak olması bireysel spekülatörlerin yaptığı işlerin sonucu da değildir. Burada Türkiye ekonomisine karşı planlı hareketin olduğu anlaşılıyor. Ekonomiyi yöneten kurum ve kuruluşların elinde enstrümanlar kullanılıyor, kullanılacaktır. Türkiye ekonomisinin yapısal olarak bazı sorunları olsaydı, diyelim ki mali yapısı bozuk, kamu borçluluğu çok ağır olsaydı, enflasyon oranları 2012 öncesindeki gibi yüksek olsaydı bütçe dengelerinde olağanüstü büyük bir bozukluk olsaydı, bir ekonominin ana yapısını oluşturan bu rakamlarda bozukluk olsaydı bu spekülatif dalgalanmalardan endişe edilirdi.

Haberin tamamını okumak için Tıklayınız.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN