http://www.wannawatches.com

Bedelli askerlik hakkında son durum nedir? 2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı? » Kamu BilgiKamu Bilgi

18 Nisan 2024 - 19:06

Bedelli askerlik hakkında son durum nedir? 2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik hakkında son durum nedir? 2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı?
Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 14:38

Bedelli askerlik hakkında son durum nedir? 2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik konusu bir türlü gündemden düşmeyen Meclis’te Ak Parti adeta nabız yokladı. MHP’ye konuya Evet derse bedelli askerlik önce komisyondan geçecek sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda görüşmeye alınacak Peki bedelli askerlik ne zaman çıkar işte detaylar…

Son zamanların en çok konuşulan konularından Biri haline gelen bedelli askerlik ile ilgili AK Parti yeni bir adım atma çabasında. MHP’nin Evet demesi halinde mecliste görüşülmeye başlanacak olan bedelli askerlik özellikle Çalışma hayatı yoğun olan asker adayları tarafından talep görüyor. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında Görüş alışverişinde bulunan Ak Parti hükümeti çalışmalarına devam ederken 2017 yılının ilk aylarında bedelli askerlik hakkında kamuoyunun önünde tartışmaya başlanacak .AK Parti ve Başbakanlık kulüplerinden alınan haberlere göre MHP bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyor bunun eşitlik ilkesine ayrı olduğunu savunuyor.

Bedelli askerlik konusu özellikle muhtemel ekonomik kriz öncesinde gelir elde etmeyi hedefleyen hükümet için iyi bir alternatif gibi görünüyor.

Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, konuya ilişkin ” vatandaşlarımız bedelli askerlik için sabretsinler” diyerek önceki hafta duyurduğu ” bedelli askerlik geliyor” şeklindeki haberini adeta doğruladı.

GENEL KURMAY ” PROFESYONEL ORDU” DİYOR!

Genel Kurmay Başkanlığı uzun yıllardır, ordunun profesyonelleşmesini istiyor… Bu konuda uzman er ve erbaş yöntemiyle profesyonel ordu kurmayı hedefleyen Genel Kurmay, kuvetle muhtemel bedelli askerliğe ” evet” diyecek. Terörle mücadele konusunda profesyonel bir yapı kurmayı hedefleyen TSK’nın hükümetin gelir elde etmeyi projeye karşı çıkmayacağı öteden beri biliniyor…
KAMU BİLGİ ANDROİD Programı ile bedelli askerlik ile ilgili haberlere daha hızlı ulaşın>> TIKLAYIN.