http://www.wannawatches.com

BEDELLİ ASKERLİK YAPMAK VATANA İHANET Mİ? » Kamu BilgiKamu Bilgi

26 Nisan 2024 - 02:39

BEDELLİ ASKERLİK YAPMAK VATANA İHANET Mİ?

BEDELLİ ASKERLİK YAPMAK VATANA İHANET Mİ?
Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 21:57

Fakir PKK ile çatışıyor, zengin ise parasıyla bedelli askerlik yapıyor diyenler hiç de az değil. Hatta parasıyla askerli yapmak neredeyse ihanet bazı çevrelerde. Peki neden böyle düşünülüyor?

 

 

Şimdi sizlerle küçük bir hesap yapalım;

Bedelli askerli 15 bin lira yani bu da 2.500 Tl memur maaşının 6 katı demek. Yani bir memur yemeyip içmeyip 6 ay boyunca parasını kenara koysa bu parayı anca biriktire biliyor. Hele kişi asgari ücretli bir işçiyse 11 ayda bu parayı anca biriktiriyor. Hemde hiç harcamadan. Yani şu demek oluyor siz bir kişiyi devlet adına 6 yada 11 ay arası karın tokluğuna çalıştırmış oluyorsunuz. Bedelli askerlik yapan her kişi zaten devlet adına aylarca çalışmış oluyor. Onun için bedelli askerlik yapanlara art niyetli olarak bakmamalıyız.

 

Şimdi gelelim bedelli askerlik yapanların hain gözüyle bakılmasına…

Evet fakir askere gidiyor zengin parasıyla gitmiyor. Böyle bir izlenim var halk arasında ama iş böyle değil. Zengin neredeyse 1 sene sivil hayatta devlete çalışıyor. Fakir ise askerde devlete çalışmış oluyor. Bu açıdan baktığımızda tek farkları özgürlük gibi görünebilir ama tek fark bu değil. Arada büyük bir fark var. Zengin parasıyla doğunun o soğuğundan o terörle çatışmaortamından parasıyla kurtulmuş oluyor. Fakir ise Hakkari’nin Şırnak’ın o ayazından, ailesinin ise çocuğum şimdi ne yapıyordur düşüncesinden parası olmadığından kurtulamıyor. İşin en dengesiz tarafı bu…

 

Peki çözüm ne olmalı. Bedelli olmamalı mı?

Hayır bedelli olsun ancak bedelliden aldığımız o paraların en az yarısı doğuda askerlik yapan, daha hayatı yeni öğrenen kardeşlerimizin olsun. Devletimiz bir an önce bir yasa çıkarıp doğunun belli illerinde askerlik yapanlara bedelli askerlik yapanlardan aldıkları paralardan maaş bağlamalı. Böylece hem bedelli yapan hem de yapmayan iki escırt istanbul tarafın da yüzü gülmüş olur.

kamubilgi.com