http://www.wannawatches.com

Bedelli Askerlik Gündemden Düşmüyor » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Nisan 2024 - 19:12

Bedelli Askerlik Gündemden Düşmüyor

Bedelli Askerlik Gündemden Düşmüyor
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2017 - 22:07

Yüzbinlerce gencin heyecanla beklediği bedelli askerlik uygulaması için gündem son derece hareketli. Aileleri ile birlikte yaklaşık 3 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren bedelli askerlik için beklentiler hat safhaya ulaşmış durumda. Seslerini sosyal paylaşım platformlarından duyurmaya çalışan gençler, “2017 bedelli askerlik yılı olmalı” diyor. Bununla birlikte dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yapılan açıklamada bedelli askerliğin hükümetin gündeminde olmadığı deklare edildi. Bu açıklama ile yüzbinlerce genç hayal kırıklığına uğrasa da, kulislerde konuşulanlar yaklaşan Ak Parti Kongresi’nde bir sürpriz olabileceği yönünde.

Bedelli askerlik uygulamasının son kez çıkmasının üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçti. Son çıkan bedelli askerlik uygulamasından 1 Ocak 1988 tarihi ve öncesinde doğanlar faydalanmıştı. Bu tarihten sonra doğan gençler ise o günden sonra derin bir bekleyiş içerisine girdi. Aradan geçen 3 yılı aşkın sürede bedelli askerlik bekleyen gençlere 1988 doğumluların yanında, 89 ve 90 doğumlular da katıldı, hatta bedelli talebinde bulunanların yaş skalası 94 doğumlulara kadar ilerlemiş durumda. Hali hazırda twitter ve facebook üzerinden seslerini duyurmaya çalışan gençlerin arasında popüler söylem “yaş 25 bedel 15” şeklinde. Bu ibareden kasıt; 1993 ve öncesinde doğan gençlerin bedelli askerlikten 15 bin Türk Lirası karşılığında yararlanması gerektiği ifade ediliyor.

Ak Parti Kongresi’nde Bedelli Askerlik Müjdesi Gelecek Mi?
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından dün yapılan açıklamada hali hazırda 450 bin civarında bakaya durumunda genç bulunduğu belirtildi. Bu gençlerin kısa sürede askere gitmesinin gerektiğini belirten Bakan Işık, 2 milyon 800 bin kişinin de haklı gerekçelerle kanunen tecil hakkını kullandığının altını çizdi.

Bakan Işık’tan gelen bu açıklamalara rağmen pek çok mağduriyet yaşayan 450 bin bakaya genç 2017 bedelli askerlik yılı olmalı düşüncesinde. Bunun için de en erken tarihin 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Ak Parti Kongresi olduğu ve bu kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir müjde verebileceği konuşulan konular arasında.

KAMU BİLGİ ANDROİD Programı ile Haberlere daha hızlı ulaşın>> TIKLAYIN.