http://www.wannawatches.com

OHAL bir kez daha uzatılacak mı? » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Nisan 2024 - 17:34

OHAL bir kez daha uzatılacak mı?

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümüne bir ay kala gözler OHAL’in yeniden uzatılıp uzatılmayacağına çevrildi. Ankara’da, bayramdan önce tatile girmesi planlanan Meclis’in, 15 Temmuz’da olağanüstü toplantıya çağrılarak, OHAL’in üç ay daha uzatılacağı konuşuluyor.

OHAL bir kez daha uzatılacak mı?
Son Güncelleme :

14 Haziran 2017 - 8:59

Meclis kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Meclis, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz için olağanüstü gündemle toplanacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü süresi bitecek olan Olağanüstü Halin (OHAL), söz konusu gün saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile daha uzatılması planlanıyor.

OHAL’in 19 Temmuz günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi’nin TBMM Başkanlığına sunulması durumunda, Genel Kurulda 15 Temmuz Cumartesi günü bu tezkere görüşülecek.

AK Parti Grubu, Meclisin bayramdan önce tatile girmesinin planlanması nedeniyle, 15 Temmuz’da Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmak için milletvekillerinden imza toplamaya başladı.

kaynak: sgkrehberi.com