http://www.wannawatches.com

Erdoğan: "Döviz sat" Zeybekçi:"Satıp oyuna gelme" » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Mart 2024 - 07:50

Erdoğan: “Döviz sat” Zeybekçi:”Satıp oyuna gelme”

Erdoğan: “Döviz sat”   Zeybekçi:”Satıp oyuna gelme”
Son Güncelleme :

02 Aralık 2016 - 16:02

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, TL’nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybına TCMB’nin döviz satarak müdahale etmemesi gerektiğini, kalıcı önlemler kapsamında kamu kurumlarının TL’ye dönülmesinin önemini vurgulayarak bu durumda piyasadan 10 milyar dolarlık döviz talebini azaltabileceğini ifade etmişti.

Nihat Zeybekçi: “Türkiye’de kurla ilgili Merkez Bankası ve ekonomik aktörlerin (döviz satarak) müdahale etmesine gerek yok. Kura döviz satarak müdahale edilmemeli. Merkez Bankası döviz sattığında spekülatörlerin oyununa dahil oluyorsunuz. Sonra faiz artırmak zorunda kalırsınız, istenen de bu” dedi ve “bu oyuna alet olunmamalı” şeklinde konuştu. Zeybekci TCMB’nin elinde döviz satmaktan farklı araçlar da olduğuna dikkat çekti. farklı kaynaktaki Haber linki

Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide yaşanan gelişmelle ilgili olarak, “Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu, böyle oldu. Yastığının altında döviz olanlar, gelsin parasını altına dönüştürsün. Gelsin, parasını TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın. Altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz, dövize değer kazandıracağız?” dedi. İkilinin zıt söylemleri kafaları karıştırmış durumda.

kamubilgi.com
KAMU BİLGİ ANDROİD Programı ile Haberlere daha hızlı ulaşın>> TIKLAYIN.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN