http://www.wannawatches.com

2021'de En yüksek yatırım nereye yapılacak? açıklandı. » Kamu BilgiKamu Bilgi

27 Nisan 2024 - 23:45

2021’de En yüksek yatırım nereye yapılacak? açıklandı.

2021’de En yüksek yatırım nereye yapılacak? açıklandı.
Son Güncelleme :

16 Ocak 2021 - 12:26

2021 Yatırım programı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yatırım Programı’nda 3 bin 91 projeye 138,3 milyar lira ödenek ayrıldı.

2021 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre en fazla kaynak Ulaşma Haberleşmeye ardından eğitim ve enerjiye ayrıldı.

2021 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 30.7 ile ulaştırma-haberleşme sektörü yatırımı yer akırken eğitim yatırımlarının payı yüzde 14.3, enerji yatırımlarının yüzde 12.2, madencilik yatırımlarının yüzde 10.4, tarım yatırımlarının yüzde 8.7 ve sağlık yatırımlarının yüzde 7.5 oldu. İmalat, turizm, konut, içme suyu ve kanalizasyon, teknolojik araştırma, çevre gibi diğer sektörlerin toplam payı ise yüzde 16.2 oldu.

Yatırım programında şu bilgilere yer verildi:

“2021 Yılı Yatırım Programı, On Birinci Kalkınma Planında, 2021-2023 Orta Vadeli Programında ve 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında öngörülen hedefler doğrultusunda hazırlanmıştır. 2021 Yılı Yatırım Programında; Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri, Özel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar, kamu payı yüzde 50’nin üzerindeki İktisadi Devlet Teşekkülleri ve Kamu İktisadi Kuruluşları ile bunların bağlı ortaklıkları, Özelleştirme Kapsamına Alman Kuruluşlar, Sosyal Güvenlik Kurumlan, Döner Sermayeli Kuruluşlar, İller Bankası, dış proje kredisi kullanan Büyükşehir Belediyeleri ile diğer belediyeler tarafından gerçekleştirilecek yatırım projeleri sektörel bazda düzenlenmiştir.


Yatırım projeleri; “etüd proje işleri”, “devam eden projeler” ve “yeni projeler” olarak tasnif edilmiştir. Her proje için; proje numarası, adı, yeri, karakteristiği, başlama ve bitiş yılı, proje tutarı, 2020 sonuna kadar talimini harcama tutarı ve 2021 yılı ödeneği ayrı ayrı gösterilmiştir.
Kuruluşların 7258 sayılı 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda yer alan sermaye transferi ödeneklerinden sadece kamu yatınım niteliğini taşıyanlar kuruluş ve sektör yatırım ödeneği toplamına dâhil edilerek, kamu yatırımı niteliğinde olmayıp kamu sektörü dışına transfer niteliğinde olan ödeneklerin bir kısmı ise kuruluş ve sektör yatırım toplamına dâhil edilmeden 2021 Yılı Yatırım Programı ile ilişkilendirilmiştir. Genel ve Özel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdarelerinin yatırım ödeneklerine yatırımlarla ilgili personel giderleri, gayrimenkul alımı ve kamulaştırma ödenekleri ile şehir hastanelerinin kira ödemeleri dâhil değildir.


Düzenleyici ve Denetleyici Kurumların gayrimenkul alımı ve kamulaştırma ödenekleri hariç olmak üzere, yatırım nitelikli projelerine bilgi amacıyla 2021 Yılı Yatırım Programında yer verilmiştir. 2021 Yılı Yatırım Programında bütün nakdi yatırım değerleri program yılı fiyatlarıyla (2021 yılı fiyatlarıyla) ve “TL” bazında verilmiştir. 2021 yılı ortalama program kuru dikkate alınmıştır.


2021 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Kararda yer alan bölge kodlu projeler ile proje yerine ilişkin hükmün uygulanmasında Kamu Yatırımları Bilgi Sisteminde yer alan bilgiler esas alınacaktır.”

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN