http://www.wannawatches.com

KREDİ ÇEKİP ARABA ALACAKLARA BDDK UYARISI » Kamu BilgiKamu Bilgi

29 Mart 2024 - 15:07

KREDİ ÇEKİP ARABA ALACAKLARA BDDK UYARISI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların araç alanlar için uyguladığı kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptığını ve yeni taslak yayımladığını duyurdu. BDDK tarafından hazırlanan taslak ile ilgili yönetmeliğe, 31 Aralık 2013’te eklenen ve taşıt kredilerine ilişkin sınırlamaları içeren maddede değişikliğe gidildi.

KREDİ ÇEKİP ARABA ALACAKLARA BDDK UYARISI
Son Güncelleme :

01 Ekim 2017 - 15:58

Yüzde 70’i Aşamaz maddesi getirildi !

BDDK tarafından hazırlanıp yayımlanan yeni taslaktaki değişiklik şu şekilde belirtildi;

“Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 90 bin Türk lirası ve altında olanlar için yüzde yetmişi aşamaz.

Bu oran, nihai fatura değeri 90 bin Türk lirasını aşan binek araçlarda, bedelin 90 bin Türk lirasına kadar olan kısmı için yüzde yetmiş, 90 bin Türk lirasının üstünde olan kısım için yüzde elli olarak uygulanır. İkinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır.”

Önceden Elli Bin Türk Lirası idi

BDDK tarafından tarafından belirlenen söz konusu maddede yer alan ve taşıtların kesin fatura değeri olarak belirlenen tutar, bu maddeden önce ‘elli bin Türk Lirası’ olarak baz alınmıştı.

BDDK taşıt kredilerinde düzenlemeye giderken, bunun yanı sıra aynı maddede yer alan “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik’lerinde de değişiklik taslağı yayımladı ve adı geçen maddede düzenlemeye gittiğini gösterdi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN