http://www.wannawatches.com

Putin'den Ülkemizi ilgilendiren çok önemli karar » Kamu BilgiKamu Bilgi

27 Nisan 2024 - 00:45

Putin’den Ülkemizi ilgilendiren çok önemli karar

Putin’den Ülkemizi ilgilendiren çok önemli karar
Son Güncelleme :

07 Şubat 2017 - 18:43

Rusya Devlet Başkanı Putin’den Türk Akımı’na onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı projesine ilişkin projeyi onayladı.

Kararnameye göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı projesine ilişkin Türkiye ve Rusya arasında yapılan hükumetler arası anlaşmayı imzaladı.

TBMM Genel Kurulunda geçen yıl 2 Aralık’ta kabul edilen anlaşma, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma tarafından bu yıl 20 Ocak’ta, Federasyon Konseyi’nde ise 1 Şubat’ta kabul edilmişti. Projede, her biri 15.75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattı inşa edilmesi planlanıyor.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetler arası anlaşma Türkiye ile Rusya arasında geçen yıl 10 Ekim’de imzalanmıştı. İlk hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa’ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor.

 

Türk Akımı, Rusya’dan başlayıp Karadeniz üzerinden Türkiye’ye aktarılması planlanan doğal gaz boru hattı projesinin adıdır. Projenin önerisi Türkiye’ye yaptığı bir devlet ziyareti sırasında, 1 Aralık 2014 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin tarafından yapıldı.

Boru hattının planlanan tahmini taşıma kapasitesi yılda 63 milyar metreküp’tür. Türkiye’nin bu projeden yılda yaklaşık 14 milyar metreküp doğal gaz alması ve geriye kalan 49 milyar metreküp gazın Avrupa’ya ihraç edilmesi düşünülmektedir. Ancak, Türk-Yunan sınırından Avrupa’ya aktarılacak doğal gaz hattının bu miktarı taşımak için yeterli kapasite olmadığı yönünde endişeler de vardır. Avrupa Enerji Komisyonu başkanı Maroš Šefčovič ise önerilen boru hattının müşterilerinin taleplerini aştığını belirtmektedir.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN