http://www.wannawatches.com

Sektörel Güven Endeksleri Ekim ayında düştü » Kamu BilgiKamu Bilgi

29 Mart 2024 - 01:30

Sektörel Güven Endeksleri Ekim ayında düştü

Sektörel Güven Endeksleri Ekim ayında düştü
Son Güncelleme :

25 Ekim 2016 - 13:29

Sektörel Güven Endeksleri Ekim ayında düştü

Hizmet sektörü güven endeksi 94,5 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Eylül ayında 96,23 iken, Ekim ayında %1,8 oranında azalarak 94,49 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla %0,4, %1,2 ve %3,4 azaldı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi 96,2 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Ekim ayında %1,8 oranında azalarak 96,22 değerine düştü. Güven endeksindeki bu düşüş; “mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla %1,1 ve %9,2 azalırken, iş hacmi-satışlar endeksi %7,2 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi 81,3 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 81,99 iken, Ekim ayında %0,8 oranında azalarak 81,32 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalış; “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini” mevsim normalinin üzerinde değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi %2,8 azalırken, toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi %0,5 arttı.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 24 Kasım 2016’dır.

_____________________________________________________________________________________

AÇIKLAMALAR

Sektörel güven endeksleri 0-200 aralığında değer alabilmekte, endeksin 100’den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100’den küçük olması ise kötümserliğini göstermektedir.

kaynak: http://www.tuik.gov.tr/

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN