http://www.wannawatches.com

DOLAR NE KADAR DAHA DÜŞER » Kamu BilgiKamu Bilgi

24 Nisan 2024 - 06:06

DOLAR NE KADAR DAHA DÜŞER

DOLAR NE KADAR DAHA DÜŞER
Son Güncelleme :

08 Aralık 2016 - 14:48

Dolar’ın düşüşü devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından dolarda kampanya başlatıldı ve Dolardan TL ye geçiş için adeta tüm kurumlar yarıştı. Bugün ise PTT, şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ve 20 milyon Euro’yu TL’ye çevirdiğini açıkladı. Güne 3,36 dan başlayan dolar düşüşünü yine devam ettirdi.
Dün, yurt içinde alınan tedbirlerden ve yurt dışında gerileyen tahvil faizleri ve dolar endeksinden destek bulan dolar/TL, 3,44 seviyelerinden başladığı günü dolar, yüzde 1,6 değer kaybı ile 3,39’dan kapatmıştı. Doların düşüşünde devlet kurumlarının ve özel kurumların TL’ye geçişi etkili oldu. Halkın da yoğun ilgisiyle dolar adeta çakıldı.
Şimdide bu düşüşün kalıcı olup olmayacağı sorusu tartışılıyor. David Lubin / HSBC Bank Gelişmekte Olan Piyasalar Araştırma Direktörü  Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada aynı sorunun yanıtı aranıyor: “Dolardaki güç kaybı daha ne kadar devam eder?”. HSBC Bank Gelişmekte Olan Piyasalar Araştırma Direktörü David Lubin, bu sorunun yanıtını verirken, geçmişe dikkat çekiyor. “Dolar 1985-87 arasında benzer koşulları yaşadı, yüzde 50 güç kaybına uğradı” diyor ve benzer bir trendin içinden geçtiğimizi belirtiyor. Ona göre, GSMH’nın yüzde 5’ine ulaşan cari açıklardan olumlu sinyal gelmemesi de doların işini zorlaştırıyor. Lubin, “Yıl sonuna kadar paritenin  1.35 dolaylarını bulacağını tahmin ediyoruz” diyor.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN