http://www.wannawatches.com

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR? » Kamu BilgiKamu Bilgi

23 Nisan 2024 - 17:14

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?
Son Güncelleme :

09 Ocak 2017 - 15:02

Geçtiğimiz hafta 3.64’ü geçen dolarda artış durdurulamıyor. Yeni haftanın ilk işlem dakikalarından itibaren kaldığı yerden artmaya devam ediyor. Bu sabah dolar/TL, dolardaki küresel değer kazancı ve devam eden lokal endişelerle beraber 3.65’i aşıp güne tarihi zirveden başladı. İlk dakikadan itibaren kademeli olarak yükselişi sürdüren dolar kuru, öğle saatlerine gelindiğinde 3.73’ü geçerek rekor üstüne rekor kırdı.

Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli A Haber televizyonunda katıldığı bir canlı yayında doların yükselişine ilişkin, “Birileri kuru kullanarak, dalgalanma oluşturarak faizlerin yükseltilmesini talep ediyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Şu anda ekonomide dengeleri bozacak bir olumsuzluk yok ve olmayacak. Çünkü her şey piyasa şartlarında oluşuyor. Daha önce 3’ün üzerine çıktı. 3,1’i geçti, 3,2’ye çıkmıştı, sonra 2,9’lara geldi, sonra tekrar çıktı, geldi böyle dalgalanıyor. Bu da son derece doğal” ifadelerini kullandı.

Euro da rekor kırdı
Euro da doların rekor yolculuğuna eşlik ediyor. 3.93’e kadar çıkarak rekor kıran euro, şu dakikalarda 3.91 seviyelerinde hareket ediyor.

Küresel piyasalarda dolar, geçtiğimiz Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin maaş artışlarında bir ilerleme görüldüğünü göstererek 2017 için daha fazla faiz artışı ihtimalini güçlendirmesiyle beraber değer kazanıyor.
Dolar endeksi 14 yılın zirvesinin hemen altında işlem görüyor.
 Kur neden baskı altında?

Türkiye’ye tek yatırım yapılabilir notu veren Fitch’in 27 Ocak’taki değerlendirme tarihinin yaklaşmas. TCMB’nin siyasi endişelerle TL’nin sert değer kayıplarına karşın faiz adımlarını kullanmaktan çekinebileceği endişesi, faiz adımlarının kullanılması halinde siyasilerle yaşanabilecek gerilim ihtimali ile siyasi ve jeopolitik gelişmeler kuru baskı altında tutuyor

 
Piyasaların gündemi neler

Şekerbank tarafından yayımlanan günlük bültende “Hafta boyu Fed başkanlarının konuşması takip ediliyor olacak.

Aynı zamanda Çarşamba günü Trump’ın ilk resmi basın toplantısı da vereceği mesajlar açısından çok yakından takip edilecektir.

 

 

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN