http://www.wannawatches.com

90 bin camide sala okundu » Kamu BilgiKamu Bilgi

29 Mart 2024 - 05:38

90 bin camide sala okundu

Milletçe tarihi yeniden yazdığımız 15 Temmuz’un yıldönümünde tüm yurt selalarla inledi. Müezzinler Türk bayraklarıyla sala okurken, minarelerin ışıkları sabaha kadar yandı

90 bin camide sala okundu
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 8:44

15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde okudukları salalarla millete manevi destek veren müezzinler önceki gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar sala okudu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen salaların aynı saatte yeninden okunmasıyla 80 milyon milli birlik ruhu heyecanını yeniden yaşadı. 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı “Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara” başlığıyla düzenlediği programlar kapsamında 90 bin camide sela okuttu. Ülke genlindeki tüm cami ve minarelerin ışıkları ise sabaha kadar açık tutuldu.

BAYRAKLARLA OKUNDU

İstanbul’daki selatin camileri başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Camisi’nde, darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen salaları, müezzinler ellerinde Türk bayraklarıyla okudu. Türkiye’deki tüm camilerle birlikte saat 00.13’te, Beştepe Millet Camisi’nde de sala okundu. Millet Camisi’nde sela okuyan müezzinler, çıktıkları minarelerde Türk bayrağı salladı.

DUALAR EDİLDİ

Salaların okunmasıyla beraber tüm televizyonlar o anı naklen yayınladı. Büyük bir manevi coşkunun yaşandığı dakikalarda 7’den 70’e milyonlarca insan dua ederek 250 insanımızı hunharca katleden FETÖ’ye bir kez daha lanet yağdırdı.

Star Gazetesi