http://www.wannawatches.com

Whatsapp 8 Şubat kararından geri adım attı! » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Mart 2024 - 14:22

Whatsapp 8 Şubat kararından geri adım attı!

Mesajlaşma platformu whatsapp bir duyuru yayımlayarak 8 şubatta sözleşmeyi onaylamayan whatsapp kullanıcılarının durumları hakkında bilgi verdi. Duyurunun tüm detayları haberimizde…

Whatsapp 8 Şubat kararından geri adım attı!
Son Güncelleme :

16 Ocak 2021 - 10:02

Whatsapp’dan yapılan açıklama şu şekilde:

Son Güncellememizle İlgili Daha Fazla Zaman Tanıyoruz

Birçok kişiden, kısa süre önce yaptığımız güncellemeyle ilgili tam anlaşılmayan noktalar olduğuna dair bildirimler aldık. Çok fazla yanlış bilginin yayılması, kullanıcılarımızın endişelenmelerine yol açtı. Bu nedenle, prensiplerimizi ve gerçekleri herkesin anlamasına yardımcı olmak istiyoruz.

WhatsApp, basit bir fikir temel alınarak geliştirildi: Arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaştığınız her şey, onlarla aranızda kalır. Bu, kişisel sohbetlerinizi her zaman uçtan uca şifrelemeyle koruyacağımız anlamına geliyor. Böylece kişisel mesajlarınızı WhatsApp da Facebook da göremez. Bu amaç doğrultusunda, kullanıcıların mesaj gönderdiği veya aradığı kişilerin kaydını tutmuyoruz. Ayrıca, paylaştığınız konum bilgilerini göremiyor ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmıyoruz.

Bu güncellemeler, bahsettiğimiz konularla ilgili hiçbir şeyi değiştirmiyor. Aksine, bu güncelleme, kullanıcıların WhatsApp üzerinden işletmelere mesaj göndermelerini sağlayan yeni seçenekler sunuyor ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlıyor. Şu anda herkesin WhatsApp üzerinden işletmelerden alışveriş yapmadığını biliyoruz. Ancak gelecekte daha fazla insanın bu seçeneği tercih edeceğini ve insanların bu hizmetler hakkında bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşma olanağımızı artırmıyor.

8 ŞUBATTA KİMSENİN HESABI SİLİNMEYECEK

Kullanıcılardan belirli bir tarihe kadar koşulları inceleyip kabul etmelerini istemiştik. Bu isteğimizi ileri bir tarihe alıyoruz. 8 Şubat’ta kimsenin hesabı askıya alınmayacak ve silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp’ta gizlilik ve güvenliğin nasıl işlediğiyle ilgili yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için çok daha ciddi adımlar atacağız. 15 Mayıs’ta işletmelerle ilgili yeni seçenekler kullanıma sunulmadan önce, kullanıcılarımıza aşamalı olarak ulaşacağız. Böylelikle, kullanıcılarımız gizlilik ilkelerimizi kendilerine uygun bir zamanda inceleyebilecekler.

WhatsApp, uçtan uca şifreleme özelliğinin dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara ulaştırılmasına önayak oldu. WhatsApp olarak, bu güvenlik teknolojisini hem bugün hem de gelecekte savunma konusunda kararlıyız. Bizimle iletişime geçen ve gerçek bilgilerin duyulmasını sağlayarak söylentilerin durdurulmasına yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. WhatsApp’ı özel ve gizli bir biçimde iletişim kurmanın en iyi yolu haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Yine whatsapp uygulamada bir durum yayımlayarak kullanıcılara mesaj verdi.

KULLANICILAR TEPKİLİ

Whatsapp kullanıcıları yapılan duyuruya “Biz zaten whatsapp yerine farklı uygulama kullanmaya başladık. Bunu düşünmeden adım atmanın cezası olarak düşünebilirsin” şeklinde tepki gösterdi.