http://www.wannawatches.com

2010 kpss mağdurları haklarını istiyor » Kamu BilgiKamu Bilgi

23 Nisan 2024 - 17:35

2010 kpss mağdurları haklarını istiyor

2010 kpss mağdurları haklarını istiyor
Son Güncelleme :

01 Mart 2017 - 17:10

2010 KPSS MASURLARININ HAKKINI KİM VERECEK?

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 2010 KPSS mağdurlarına ilişkin yapılacak bir işlem olmadığını belirtmiş, “Yeniden yerleştirme ve puanların hesaplanması yönünde bir düzenleme yapılmamıştır” ifadelerini kullanarak yazılı bir soru önergesine cevap vermişti.

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın FETÖ üyelerinin soruları elde etmesi nedeniyle mağdur olarak kamuya yerleşemeyen 2010 KPSS mağdurlarına ilişkin soru önergesini,  “Yeniden yerleştirme ve puanların hesaplanması yönünde bir düzenleme yapılmamıştır” diyerek geçiştirmişti. Ancak ortada büyük bir haksızlık bulunmaktadır. 2010 yılında sınava girip kıl payı memurluğu kaybeden yüzlerce kişi varken onların yerine başka kişilerin memur olarak alınması kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Bu yapılan haksızlık eğer telafi edilmezse toplumun yöneticilere olan güveni derinden sarsılacaktır.

Nitekim konuyla ilgili 2010 yılı mağdurları defaatle konunun incelenmesi için başvuruda bulunmuş ancak hiçbir sonuç alamamıştır. Haklarının yendiği ayan beyan ortada olan KPSS madurlarının haklarının teslim edilmemesinin ise asla açıklaması ve izahı yoktur.

2010 yılı KPSS sınavında kopya çektiği tescillenip atılan memurların yerine o yıl sınava girmiş ancak atanamamış kişilerin sıra gözetilerek atanması çok da zor olmasa gerek..! Sayın Bakan Yılmaz’ın ise “İşlem yapılmamıştır” gibi düz bir cevapla olayı geçiştirmesi ayrı bir garabettir.

2010 KPSS madurlarının haklarının verilmemesinin mantıklı bir nedeni olabilir; O da, o yıl sınava girmiş bütün kişilerin bilgilerinin imha edilmiş olması. Eğer imha edilmişse bile bunun kamuya açıklanması gerekmektedir. Bunun dışında asla ve asla mantıklı bir neden gösterilemez.

kamuon.com