http://www.wannawatches.com

Boğaziçi Üniversitesi'ni polisler bastı: Öğrencilere gözaltı! » Kamu BilgiKamu Bilgi

19 Nisan 2024 - 00:11

Boğaziçi Üniversitesi’ni polisler bastı: Öğrencilere gözaltı!

Boğaziçi Üniversitesi’ni polisler bastı: Öğrencilere gözaltı!
Son Güncelleme :

04 Şubat 2021 - 0:28

Boğaziçi Üniversitesi’ni polisler bastı. Prof. Dr. Melih Bulu’nun 2 Ocak 2021’de Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına karşı yapılan protestolar bir aydır sürüyor. Daha önce yapılan protestolar sırasında gözaltına alınan arkadaşları için oturma eylemi gerçekleştiren öğrencilere polis müdahalede bulundu. En az 28 öğrenci gözaltına alındı.

Öğrencilerin bugün Hisarüstü’nde yapmak istedikleri basın açıklaması polis ekipleri tarafından engellenirken, desteğe gelen öğrencilere ise Etiler’de müdahalede bulunulmuş ve çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltıların ardından Boğaziçi öğrencileri rektörlüğe doğru yürüyerek protestolarına devam etmişti.

Polisten öğrencilere müdahale

Protestoların devam etmesi üzerine kampüse giren polis ekipleri öğrencilere müdahalede bulundu.

Polis, saat 21:00 itibariyle sokağa çıkma yasağının başladığını, yapılan eylemin ‘yasa dışı’ olduğunu anons etti. Boğaziçi Dayanışma hesabı, en az 28 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliğinden Basın Açıklaması

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.”

Toplamda 159 öğrenciye gözaltı

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan protestolar sonucunda toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gece saatlerinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108), Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır.”

Sosyal medya ayakta: ‘#AşağıBakmayacağız

Polisin, ”Terbiyesizler, aşağı bak, toplu gezmek yok” dediği öğrencilere sosyal medyadan #AşağıBakmayacağız etiketi ile birçok destek mesajı geldi.

CHP’den Boğaziçi öğrencilerine destek mesajı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada ‘Boğaziçi Üniversitesi’ndeki haklı direnişe destek vermeye devam edeceğiz. Bu direnişi itibarsızlaştıracak tahriklerle de mücadele edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.