http://www.wannawatches.com

Üniversiteler Açılacak mı? » Kamu BilgiKamu Bilgi

26 Nisan 2024 - 18:28

Üniversiteler Açılacak mı?

Üniversiteler Açılacak mı?
Son Güncelleme :

26 Ocak 2021 - 0:55

Üniversiteler Açılacak mı? Üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda süren belirsizlik nedeniyle başta Twitter ve Ekşi Sözlük’te olmak üzere birçok sosyal medya platformunda #ünililerintiharasürükleniyor etiketi gündem oldu. İki dönemdir kapalı olan üniversiteler konusunda birçok kişi ve kurumdan açıklama gelmezken turizm ile ilgili yapılan haberler öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler yetkililerden bir açıklama beklediklerini belirtti.

İşte konu ile alakalı atılan bazı tweetler:

https://twitter.com/dusunenbirkiz/status/1353302117398806528

Üniversiteler Açılacak mı?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ”Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz. YÖK olarak her hafta küresel salgın sürecinde dünyada hangi tedbirlerin alındığını raporluyor, bu verileri de dikkate alıyoruz. Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde erken normale dönüşte artan vakalar üzerine hızla yeniden online eğitime geçtiklerini, yükseköğretimde örnek gösterilen bu ülkelerin net bir tavır koyamamalarının öğrenciler açısından ne denli yıpratıcı olduğunu, kamu sağlığı açısından da ne denli tehdit oluşturduğunu gördük.” sözlerini kullandı.

Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın haberine göre; Saraç, “Öğrencilerimiz tabii ki yüz yüze öğretim istiyor. Onların seslerine kulak tıkamıyoruz. Anlamaya çalışıyoruz. Online eğitim, örgün öğretimin alternatifi olamaz. Ancak kamu sağlığını tehdit eden bir durum varsa bakanlığın görüşlerini dikkate almalıyız. Örgün eğitime bütünüyle geçmeye karar verildiğinde sadece İstanbul’a yüz binlerce öğrenci gelecek. Öyle 2-3 ilden değil, bütün illerden öğrenci İstanbul’a aynı tarihlerde gelecek. Belli aralıklarla da kendi il, ilçelerine gitme gelme durumları, yani büyük bir hareketlilik olacak.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yekta Saraç, “Bu hareketlilik bütün illerimiz için geçerli. Öğrenci yurtları faktörü de dâhil, bu hareketliliğin bir risk oluşturup oluşturmadığını en iyi tahlil edecek yapı Sağlık Bakanlığı’dır. Biz bu çerçevede Bakanlığın görüşlerini ikinci dönem için de ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz. YÖK olarak yükseköğretimi güçlü koordinasyon ama esnek ve çerçeve kararlar ile, üniversitelerimizin birbirinden farklı şartlarını, imkanlarını gözeterek, onlara hareket serbestisi tanıyarak süreçleri yönetiyoruz.” diye ekledi.

Aşılama Önemli!

YÖK, yükseköğretim kurumlarında görev alan akademik ve idari personelin aşılanması için yazı göndermişti. Gönderilen o yazıda “Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” açıklaması yer aldı.